Potravinovú pomoc bude mesto vydávať 15. a 16. decembra

14.12.2011 Prešov

Prešov 14. decembra (TASR) - Týždeň pred Vianocami bude mesto Prešov pokračovať vo vydávaní potravinovej pomoci pre občanov. Hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová informovala, že pôjde o 40 ton potravín, ktoré doviezla Potravinová banka Slovenska.
\"Výdaj 20 ton múky a 20 ton bezvaječných cestovín bude prebiehať vo štvrtok (15. 12.) a v piatok (16. 12.) v skladových priestoroch bývalej pekárne na Jánošíkovej ulici. Potraviny zdarma sa budú vydávať v čase od 9. do 14. hodiny bez prestávky do vyčerpania skladových zásob,\" konštatovala hovorkyňa.
Potraviny zdarma začalo mesto vydávať v júni tohto roka, neskôr bol výdaj prerušený, nakoľko neboli k dispozícii skladové priestory na dovezené množstvo potravín. Pomoc sa obnovila koncom septembra.
Vydávanie potravín v meste Prešov zabezpečuje odbor sociálnych služieb MsÚ Prešov prostredníctvom svojich zamestnancov. Doteraz vydali celkove 52 ton potravín viac ako 1200 občanom, ktorí spĺňali podmienky. Podľa odhadov by nárok na takúto potravinovú pomoc mohlo v meste Prešov spĺňať vyše 5000 ľudí.
Obyvatelia Prešova, ktorí spĺňajú podmienky na potravinovú pomoc, sú pri preberaní povinní preukázať sa platným občianskym preukazom a potvrdením z úradu práce, rozhodnutím súdu o zverení dieťaťa do starostlivosti alebo rozhodnutím Sociálnej poisťovne o výške aktuálneho dôchodku.
 

Vyberte región

mark